Főmenü

Szavazás

Milyen az új honlap?:

www.notebook.hu
 

Az Agrármarketing Centrum pályázatot írt ki a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy használati jogának elnyerésére

Cél: a HÍR védjegy használati jogának elnyerésével a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeink és élelmiszereink ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, valamint a Hagyományok Ízek Régiók gyűjtemény hasznosításának és bővítési lehetőségének megteremtése.

A HÍR gyűjtemény nyomtatott formában és elektronikusan is kiadásra került, tartalma az Agrármarketing Centrum (AMC) honlapjáról (www.amc.hu) letölthető.

A pályázat beadására jogosultak olyan termelők, előállítók vagy olyan csoportosulások (közösségek, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek stb.), amelyeknek tagjai a HÍR gyűjteményben szereplő vagy a HÍR gyűjtemény követelményrendszerének megfelelő hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági terméket vagy élelmiszert állítanak elő.

A pályázatokat szakmai Bíráló Bizottság vizsgálja meg és bírálja el.

Az eredményes pályázó a pályázati felhívásnak megfelelő termék(ek) esetében jogosulttá válik a HÍR védjegynek az általa előállított terméken, annak csomagolásán, illetve a kapcsolódó reklámanyagokon való feltüntetésére, valamint az AMC közösségi marketing programjában szerveződő HÍR kiállítások/rendezvények/értékesítésösztönző akciók alkalmával a termékeivel történő bemutatkozásra, bizonyos esetekben termékei árusítására.
A nyertes pályázókkal az AMC mint az FVM által engedélyezett védjegyhasználó védjegyhasználati szerződést köt, amely tartalmazza a HÍR védjegy használatával kapcsolatos jogosultságokat és kötelezettségeket. A védjegyhasználati szerződés rögzíti, hogy a Védjegyhasználó a HÍR védjegyet díjmentesen használhatja.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2009. október 30.
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást ad:
Kutasy Gabriella – Agrármarketing Centrum Tel: 06-1-450-8850