Főmenü


Teleház Dél-Alföld

Adószám:
123456789123456

Bankszámlaszám:
123456789123456

 

Belépés


A Telecentre Europe éves közgyűlésén és a CODEMOB projekt validációs workshop-ján jártunk Brüsszelben

Idén 2017. március 9-én Brüsszelben tartotta éves közgyűlését a Telecentre Europe nemzetközi teleházas szervezet (http://www.telecentre-europe.org/). A rendezvényen Vajda Árpád, kuratóriumi elnök képviselte a magyarországi teleházakat koordináló Közháló Alapítványt.

Az esemény egyben tisztújító közgyűlés is volt, ahol megerősítettek régi, illetve megválasztottak új tisztségviselőket a szervezet élére. Māra Jākobsone-t újra megválasztották elnöknek.

 

A közgyűlési választások után, a délután folyamán az aktuális témákról, eseményekről is tartottak megbeszéléseket. Így a Get Online Week (http://getonlineweek.eu/; 2017.03.27-04.02.) idei tematikáját is megtárgyalták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap, március 10-én a Teaching coding and mobile devices in telecentres (CODEMOB; Projekt azonosító: 2015-1-BE02-KA204-012356, http://codemob.eu/) Erasmus+ projekt validációs workshop-ján vehetett részt a Közháló Alapítvány képviseletében Betyár Gábor tananyagfejlesztő és e-facilitátor, Kósa Emília, e-facilitátor és Hangodi Henriett, projekt koordinátor.

Szervezetünk partnerként vesz részt a projektben, amely most elérkezett egy értékelő szakaszához, hiszen a tervezett tananyagok sikeresen elkészültek. Így a KÖZHÁLÓ által kifejlesztett „Mobil eszközök hatékony használata” 60 órás képzés tananyaga is.

A rendezvény remek alkalom volt a partnereknek a találkozásra, illetve a projektben résztvevő e-facilitátoroknak is, hiszen most először nyílt lehetőségük a rovinji képzésük óta találkozni, tapasztalatokat cserélni és ötleteket meríteni egymástól a pilot képzésekhez. Továbbá az érdeklődő résztvevők betekintést kaphattak nemcsak a projekt céljába, a tananyagfejlesztés menetébe és az elkészült tananyagokba, hanem abba is, hogy milyen közös nemzetközi munka folyik a projektben.

Rövidesen, még márciusban el is indulnak a pilot képzések Szegeden is, amelyek segítségével leteszteljük a tananyagok („Mobil eszközök hatékony használata” és „Programozó”) hatékonyságát.

 

 

A képzésekre még lehet jelentkezni az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdViHidUdgNl47T090UEKgzwMJUAb5s5_Mgx1wWEkH_eXwbZQ/viewform. További részletek a képzésekről: http://www.telehaz-del-alfold.hu/node/293

CsatolmányMéret
tudositas_Brusszel_03_09_10_v2.pdf468.65 KB