Főmenü

Szavazás

Milyen az új honlap?:

www.notebook.hu
 

We Wish a better World 2. partnertalálkozó - Málta

2017. május 25-26-án került megrendezésre a We Wish a better World című Erasmus+ KA2 projektünk (azonosító szám: 2016-1-HU01-KA204-023015) második nemzetközi partner-találkozója. A megbeszélésnek a konzorcium máltai tagja, a Malta Communications Authority adott helyet Máltán. A szakmai értekezlet két napján átbeszéltük egyebek mellett a projekt keretein belül készülő két tananyag második verzióit: A kortárs csoportvezetők tananyag kifejlesztéséért a konzorcium magyar (KIFE) és máltai tagja, míg az intergenerációs segítők tananyag kidolgozásáért a dániai és a román partner a felelős. Elkezdtük részleteiben megszervezni a tananyagok teszteléséhez a pilot képzéseket, valamint az intergenerációs segítők számára a távoktatási tananyag kifejlesztését is, amelyet a DTE fog kidolgozni a KIFE-vel szoros együttműködésben. Gyümölcsöző és eredményes két napot tudhatunk magunk mögött. A máltai partner kitett magáért a találkozó helyi megszervezésének tekintetében is.

A projekt partnerei:

Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület

Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

Malta Communications Authority

Telecentre-danmark

A projektről röviden: Célja idős és fiatal önkéntesek kiképzése,  akik a képzésüket követően képesek lesznek idős emberekből álló  csoportokat vezetni, és bevonni a csoport résztvevőit az informatika világába és különféle közösségi tevékenységekbe.

A projekt keretében 3 tananyag kerül kifejlesztésre és országonként 6-6 idős és fiatal önkéntest fogunk kiképezni helyi trénerek segítségével.

Már várjuk azon 60 év feletti idősek érdeklődését, akik szívesen részt vennének októberben (2017. 10. 9-20.) Szegeden vagy januárban (2018. 01. 08-19.) Máltán a kortárs csoportvezetők képzésen; és olyan 18-28 év közötti fiatalok jelentkezését, akik a februárban Dániában és Romániában (2018.02.12-21.) megrendezésre kerülő intergenerációs segítők  képzések valamelyikén vennének szívesen részt;  és a későbbiekben továbbadnák és kamatoztatnák a megszerzett tudást. Hamarosan elkészül a projekt honlapja is, ahol minden fontos információ elérhető lesz a projekttel, így a képzésekkel kapcsolatban is.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

CsatolmányMéret
WWbetterW_partnertalalkozo_malta_tudositas_dte.pdf509.68 KB