Főmenü

Szavazás

Milyen az új honlap?:

www.notebook.hu
 

We wish a better world - Szenior Kortárs Infokommunikációs Csoportvezető Képzés

Infokommunikációs fejlesztés szeniorok részére

2018. január 8-19. között 48 órás képzést hirdet az MCA a Dél-alföldi Teleházak Egyesülettel közösen Senior Kortárs Infokommunikációs Csoportvezető Képzés címmel Ħal Lija-ban,  Máltán. Olyanok jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vesznek angol nyelvű képzésben és a szenior kortársak számítógépes ismereteinek fejlesztésében, továbbadásában.

Az MCA partnerként vesz részt a We wish a better world című projektben, amelynek célja képzési tananyagok kidolgozása azon csoportvezetők részére, akik szívesen bevezetik a szeniorokat az infokommunikációs ismeretekbe. A projektben a tananyagfejlesztés a végéhez közeledik és ősztől indulnak el a képzések.

 

Az első képzésre olyan szenior kortársakat várunk (50+), akik alapvető funkciókhoz (szövegek szerkesztése, Internet használat, mobil telefon használat, elektronikus ügyintézés) használják a mindennapi életben a modern eszközöket, és szívesen átadják tudásukat a kortársaiknak. Ehhez a tudásátadáshoz kapnak módszereket, ismereteket és megtanulhatják, hogy hogyan érdemes csoportos képzés során a csoportos módszerek és csoportdinamika előnyeit kihasználni az ismeretátadás során. A képzés nyelve angol, elvárás a középszintű beszélt nyelvtudás. A résztvevők Dániából, Romániából, Máltáról és Magyarországról érkeznek, így lehetőség van interkulturális kapcsolatok kialakítására is. A képzés naponta 4-5 óra időtartamban valósul meg, délutánonként szabadidős és kulturális programokat hirdetünk meg alternatív jelleggel.

 

A képzés tananyagegységei:

  1. Szenior csoportok jellemzői, pszichológiai aspektusa, csoportmechanizmusok
  2. Az idősek tanulási szokásai, az infokommunikációs tréningek speciális jellemzői
  3. Az infokommunikációs tudástranszfer módszertana szenioroknál, modern eszközök használata az idősek életében

A képzésre jelentkezőktől elvárás, hogy a tanult ismereteket helyben, saját nyelven, idősek körében kipróbálja, maga is szervezzen tudásátadó alkalmakat. A végzett résztvevők önkéntes tevékenység formájában szerveznek tanuló csoportokat a jövőben.

Jelentkezni az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével lehet: https://goo.gl/forms/jV3bhnJf1N8HK6id2

Érdeklődni lehet Polyák Ritánál a DTE e-mail címén (dtertf@gmail.com) és az iroda telefonszámán: (+36202158880) vagy Matthew Borgnál az e-mail címén: matthew.d.borg@mca.org.mt  és az MCA iroda telefonszámán (00356 99031065).

A projekt az Európai Unió támogatásával az Erasmus+ program keretein belül zajlik. Projekt száma: 2016-1-HU01-KA204-023015.

 

The project is funded by the European Commission. The views expressed in this publication do not necessarily reflect the views of the European Commission./ A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

CsatolmányMéret
Senior Kortárs Csoportvezető Képzés (Málta).doc79 KB