Főmenü

Szavazás

Milyen az új honlap?:

www.notebook.hu
 

O-IKT (Sport-Health-Tourism-Youth) RO-HU 161

 

 

O-IKT (Sport-Health-Tourism-Youth)
RO-HU 161 - 2018.12.01-2020.12.31.

 

A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt teljes költségvetése: 64 939 Euro
Társfinanszírozás - ERFA: 55 198,15 Euro

 

A projekt általános célja: Több éve szorosan együttműködünk a Tájékozódási Futásért Alapítvánnyal, az Aradi Kondor Klubbal, és tovább szeretnénk fejleszteni ezt a kapcsolatot a közös hosszú távú fejlesztési stratégia kialakításával a tájékozódási események, az ifjúságfejlesztés és a térképjavítás témakörében. Egészségünk és gazdasági, fizikai, társadalmi, kulturális, egészségügyi környezetünk kölcsönösen kölcsönhatásban áll egymással. A halálesetek több mint 40% -át keringési és érrendszeri betegségek okozzák. A születéskor várható élettartam jóval az EU átlagánál alacsonyabb a férfiaknál. Az utóbbi években a gyermekek elhízottsága megduplázódott. Szeretnénk felhívni a figyelmet egy olyan életformára, amely megközelíti az egészséges, felelősségteljes, környezettudatos életmódot a tájékozódási futás eszközével, amelynek kimenete a munkaképesség hosszú távú megőrzése, a nemzedékek és a család megerősített kapcsolata, valamint a fiatalok természet szeretetét erősíti.

 

Kedvezményezett: Dél-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete - 6724 Szeged, Pacsirta u.3/b.

Partnerek: Tájékozódási Futásért Alapítvány, Kondor Klub Arad

 

Eredmények:

A programterületen 8 tájfutó sportturisztikai központot hoztunk létre (5-öt Romániában és 3-at Magyarországon - Căsoaia, Moneasa, Baile Felix, Sânnicolau de Munte, Vârtop, Sándorfalva, Ópusztaszer és Ásotthalom). Mindezekhez biztosítsunk korszerű technikai eszközöket, notebookokat, monitort, mobil eszközöket, GPS-t és mérőeszközöket, szoftvereket és Sport Ident készletet, rendezvény sátrakat. 14 személy (7 Romániából és 7 Magyarországról) vett részt térképjavító műhelymunkákon, amelyeken modern, gyakorlatorientált módszereket alkalmaztunk. 8 településen vidékfejlesztési célból előadásokat tartottunk, a webináriumokon 108 fő részvételével, helyi lakosok, önkéntesek, kulturális szakemberek bevonásával. A helyi értékek kutatása alapján interaktív portál jött létre: http://o-sportturizmus.ertekek.hu/. Promóciós és tömegsport rendezvényeket szerveztünk 5 + 3 helyszínen 208 fő részvételével. Összesen 274 ember elérését terveztük, a projekt végül 330 ember elérésével zárult.

A cél elérése érdekében projekt- és promóciós szórólapokat készítettünk román, angol és magyar nyelven 2000, illetve 3000 példányban, és a program eredményeit egy zárókonferencián mutattuk be 96 résztvevővel.

 

További információért keresse az Egyesület munkatársát az alábbi elérhetőségeken:

 dte@vnet.hu, Facebook: Tájékozódási futás - O IKT SETI - Sport, Egészség, Turisztika, Fiatalság
+36 30 5533621 ügyintéző: Takács Ágnes

 

Jelen dokumentum tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.